Csütörtök, 2018-06-21, 05:15
Honlap-menü
Belépés
Naptár
«  Június 2018  »
HKSzeCsPSzoV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Az Ön Munkaasztala
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Egy próbát megér! - Legyünk lúgosak!

     A lúgosítás kulisszatitkai. Lássuk, mondta Arany, mire megyünk ketten!

    Lúgosító ételek listája
    Nagyon lúgosító
    nem alkoholos szója lecitin, natúr, száraz szójabab
    lúgos víz, tökmag
    zöldségek: kelkáposzta, petrezselyem, uborka, fűfélék, csírák, szójacsíra, gyermekláncfű, tengeri zöldségek (de nem algák)
    Eléggé lúgosító ételek:
    limabab/holdbab, száraz fehérbab, szójagranulátum, mirelit szójabab
    pirospaprika por, fokhagyma, hagyma, gyömbér, cayenne bors
    cékla, zellergumó, retek, gyömbér
    paradicsom, paprika, saláta, brokkoli, zöldbab, káposzta, zellerlevél, sóska, spenót, fokhagyma, hagyma zöldje, endívia/cikória, avokádó, okra
    Enyhén lugosító ételek:
    lencse, szójaliszt, tofu
    tisztított víz
    a fűszerek többsége, illetve friss fűszernövények
    hidegen sajtolt olajok: olívaolaj, lenmagolaj, tengeri halak olaja, ligetszép olaj, kókuszolaj, kókuszzsír, avokádó olaj, borágó olaj, tőkehalmáj-olaj
    meggy, citrom, grapefruit, lime, kókus, éretlen zöld banán
    hajdina,, tönkölybúza, quinoa (kinua)
    kecsketej natúr mandula
    fehér- és sárgarépa, torma, karórépa
    natúr magvak: köménymag, szezámmag, édeskömény, római kömény
    édesítőszerek: stevia/sztevia/sztívia levelei frissen, vagy szárítva, őrölve, csepp, vagy tablettaként; cikória por a gyökér kivonatából
    zöldségek: karfiol, karalábé, zöldborsó, snidling, póréhagyma, kelbimbó, spárga, cukkini, articsóka, rebarbara, vízitorma, fekete nadálytő.

    Gyanútlanok esete a koleszterinnel Felírtak két gyógyszert, mert a labor enyhén magasabb koleszterin szintet jelzett. Kérdeztem egy év múlva, nem kellene ezt szüneteltetni, hogy kiderüljön, szükség van-e rá. Nem. Az újabb kérdésnél kiderült, lehetne egy is, sőt van egy olcsóbb készítmény erre. Gyanút fogtam.
    Erre mit hallok Horváth István professzortól? Ez az egész egy marhaság. A gyógyszeripar és az orvosok maffiájának áldozata vagyok.

    Akinek magasabb a koleszterinje, az nehezebben betegszik meg egy sor betegségben. A koleszterin ugyanis nem valami káros anyag a szervezetben, hanem a szervezet anyagcseréjének és működésének egy fontos alkotó eleme. Ha létezne "rossz" koleszterin, akkor a szervezet le tudná azt bontani. Onnan lehet tudni, hogy rossz a gondolkodásunk, hogy az emberi és állati szervezetek egyikében sincs olyan enzim, ami az LDL (a "rossz" koleszterin) lebontására képes lenne. A szervezet vigyáz a koleszterinre, mert jól tudja, hogy szüksége van rá.

    Koleszterinből van az idegsejteket óvó myelinburok, és a sejtek közötti minőségi összeköttetést biztosító gliaszövet is, ami az agysejtek pontos kommunikációjához nélkülözhetetlen. Hiányában többet hibázik az agy, romlik a memória, a reakcióidő, a figyelem. A koleszterin a zsíranyagcserében is nagyon fontos szerepet játszik, belőle készülnek ugyanis az epesavak is, melyek a zsírok lebontásához szükségesek. A koleszterin felelős még többek között a sejtek membránjainak rugalmasságáért, de belőle készül számos hormon prekurzora (előanyaga) is, melyekből aztán többek között mellékvesekéreg hormonok és nemi hormonok lesznek.

    Kinek higgyünk még?

    Méregtelenítés: rezveratrol

    A paradicsomban talált rezveratrol antioxidáns, ami  a vörösborban is megtalálható, csak hatékonysága a töredéke ennek.  Fontos gyógyszereknél is hatékonyabb: csaknem ötszörte hatásosabb antioxidáns, mint az E-vitamin és tízszeresen múlja felül a mint a C-vitamint.

    Az egyetlen bökkenő: a felfedezett fenolszármazékot a paradicsom akkor termelte védekezésül, amikor egy bizonyos baktérium megfertőzte.

    Szóval a franciák borfogyasztásának jótékony hatása, és a paradicsom ósi tisztelete innen eredhet.

    Sütve, főzve, préselve: a cékla

    Nagy Károly kedvence

    Régi kedvenc a cékla, fogyasztották a babilóniaiak és a föníciaiak is. Az ókori Rómában is népszerű volt, Nagy Károly egyenesen kötelezővé tette a termesztését. Rokonságban áll a cukorrépával, és leveleit elnézve érthető, hogy rokona a mángold is. Közös ősük a tengerparti mángold, mely a Földközi-tenger és az Atlanti-óceán partvidékein nőtt vadon.

    Influenza ellen is

    A sárgarépa- és az uborkalé mellett a céklalé az egyik legfinomabb zöldséglé, érdemes nátha és influenza idején hetente néhányszor megelőzés céljából fogyasztani, ha pedig már betegek vagyunk, igyunk belőle naponta három pohárral. Macskajajra is kiváló, hiszen detoxikál és tisztít. Célszerű gyümölcscentrifugát használni a zöldséglé kinyeréséhez, és ha lehet, italkészítésre használjunk bio céklát.

    Vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint kalciumban, foszforban, vasban, nátriumban, kénben is gazdag. Vérképző, a benne található nyomelemeket a szervezet kiválóan tudja hasznosítani. A céklában található egy boron nevű ásványi anyag is, mely bizonyított afrodiziákum.